Valuri de viață de Lina Moacă | Recenzie


Descriere:

Daca la varsta de noua ani Irina Albu isi pierde parintii intr-un stupid accident de masina, noua ani mai tarziu se indragosteste. Dar nu oricum si nu de oricine. Caile imprevizibile ale tinerei fete sunt cu totul aparte. Cu cat isi doreste mai mult sa-si traiasca viata, cu atat viata se incapataneaza s-o traiasca pe ea, dupa reguli implacabile.
Va putea supravietui o inima intr-un taram fara speranta?

 Recenzie:

După o lungă perioadă în care am citit-o, in sfârșit am terminat-o, deși aș fi vrut să nu. La început, am nu am crezut că-mi va plăcea atât de mult. Credeam că va fi ceva siropos, care să nu fie chiar pe gustul meu. Dar, după jumătate, am început să nu o mai las din mână. Sfârșitul a fost sfâșietor. Credeam că e previzibilă cartea, anticipam ce se va întâmpla, dar Lina m-a dat pe spate și m-a surprins, spulberându-mi toate ipotezele și teoriile.

"Pur și simplu realitatea nu poate fi transfigurată. Îmi este teamă de timp, pentru că pur și simplu trece și viața se scurge o data cu el. "

A urcat în topul cărților preferate din anul 2017, dar și in topul autorilor mei preferați. Personajul principal, Irina, e o fată modestă, in ciuda stării sale materiale foarte bune. Deși pe mine nu m-a deranjat, Irina e genul de personaj enervant, care a fost cuminte până la 18 ani, a stat aproape in fiecare seară de vineri și sâmbătă acasă. Ea e genul de fată liniștită, nu prea merge la petreceri sau dacă face asta dă puțin din picioare și mâini spunând că "dansează". 

"Vrei, nu vrei, suferința te maturizează,  îți aruncă în față cruda realitate. Sub niciun chip nu te mai lasă să speri, să te minți că poate va fi bine sau să mai crezi in magie și in miracole."

Am observat și un oarecare clișeu, poate că unii nu l-ar considera așa. Irina, tocmai se îndrăgostește de un tip cu ochii verzi. Mereu se pierde in verdele lui, dar dacă avea ochii căprui nu mai era atât de atrăgător? Asta m-a iritat puțin, de aceea nu i-am dat punctaj maxim.

"E prima noapte când visele mele încep să capete contur, deva ireal devine cât se poate de real."

Mie cel puțin îmi place limbajul mai vulgar la cărțile de dragoste. Consider că le dă un aer "șmecheresc". Lina a folosit câteva expresii contemporane vulgare, dar nu prea multe. Personajul creat de ea vrea să pară cuminte, o floare neatinsă, dar când își întâlnește alesul se dezlănțuie, arătând ce poate. 

"Sentimentele profunde nu dispar odată cu timpul, nu se alterează."

S-a ridicat la așteptările pe care le-am avut, i-am dat 4,5☆/5. Lina Moacă este o autoare cu un stil unic, desprinzându-se multe sentimente și emoții din textele sale. 

Mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie.




Comentarii

  1. ei uite imi place cum ai prezentat parerile tale despre carte.e o idee draguta modul in care o faci

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru recenzie! Am citit și eu recent de la autoare "Pași în trecut" și mi-a plăcut foarte mult atât povestea, cât și modul în care scrie Lina Moacă, e într-adevăr foarte talentată. Despre cartea asta am auzit că-i puțin cam clișeică, dar aș vrea totuși să-i dau o șansă, mai ales că m-a surprins atât de plăcut autoarea.

    Spor la citit! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am cartea pomenita de tine. E putin cliseic romanul "Valuri de viață", dar pe mine nu m-a deranjat. Sper sa o citești cat mai curand ^^.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dacă vrei să mă întrebi ceva, ai vreo recomandare de carte pentru mine ori vrei să-ţi exprimi opinia faţă de un lucru, te rog să o scri mai jos: