Nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi | Recenzie


Fragment:

“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”

Descriere:

Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.

Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.

Live fast, die young, bad girls do it well
Părerea mea:

Am început romanul pe mașină în timp ce veneam acasă de la mare. L-am luat cu mine pentru că am zis de ce nu, n-am avut niciun motiv concret. Citind descrierea mi s-a părut interesantă cartea, aveam însă alte așteptări de la ea.

Mie cartea nu prea mi-a plăcut, iar motivul e strict subiectiv. Și-o să vă explic acum de ce.

Până pe la pagina 200 din 320 tot așteptam să se întâmple și altceva în afară de scene de sex. Victoria se întâlnește cu câțiva tipi pe parcursul cărții care îi fac avansuri fetei și chestii de genul. Și ea le face lor, nu stă chiar atât de cuminte și nu e baș o victimă. Nu mă așteptam să apară balauri și roboți, dar nici să meargă oarecum pe același model tot romanul N-am nimic cu cărțile erotice sau cu cele care au scene de sex întrepătrunse printre evenimentele majore din roman, dar nu mă aștepta să fie atât de mult pus accentul pe asta. 

Mi-a plăcut însă de personajul principal, de Vicky. E o fată badass, inteligentă și descurcăreață. La 13 ani și 4 luni e o persoană foarte deschisă la minte și extrem de nebună. Chiar nu mă așteptam să fie atât de nesimțită. Îmi place nesimțirea asta a ei, e constructivă și dă viață romanului. Ar fi și mai groaznic dacă Vicky era fata aceea cuminte, care nu fumează, nu bea, nu face prostii, ci stă numai în casă cu plușurile sale de când era mică și-i spune celui mai bun prieten al său care e un urs că-l iubește.

Sfârșitul mi s-a părut puțin prea rapid, deodată totul ajunge la un punct fix, fără să-ți dai seama ce s-a întâmplat, fără să analizezi situația la care ai ajuns. Totuși, vreau să citesc și continuarea, pentru că sunt curios să văd ce mai se întâmplă cu Vicky.

Îmi pare rău că am început cu stângul cu Nemerovschi, dar am de gând să citesc o carte fantasy de la ea și cred că-mi va plăcea mai mult ca sigur. Din păcate am avut alte așteptări pe cât promitea cartea asta.

Dacă vreți ceva simplu, ce se citește foarte ușor pe plajă, cu o acțiune light și o carte ce nu necesită concentrare asuprea sa, vă recomand acest roman, deoarece susține cu tărie că vârsta nu-ți arată mentalitatea, iar viața sexuală o poți începe la orice vârstă atât timp cât tu ești pregătit și nu abuzezi de acest lucru.

Notă: 3,5 steluțe

Comentarii

  1. Am ai eu duologia asta, bine urmeaza un volum 3 din cate stiu... Daar, ceea ce vreau sa zic, am si eu in lista de facut pe 2017 "Citeste ceva de la Cristina Nemerovschi" siii am doar aceste carti... Momentan... Imi par destul de interesante:))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dacă vrei să mă întrebi ceva, ai vreo recomandare de carte pentru mine ori vrei să-ţi exprimi opinia faţă de un lucru, te rog să o scri mai jos: